Nie będę się zbyt dużo rozpisywał na temat tej przekąski, ale rolls pizza świetnie nadaje się na każde przyjęcie. Bardzo często przygotowuję ją na przyjęcie i spotkanie, kiedy mają odwiedzić nasz goście.

Przekąskę przygotujemy w maksimum 30 minut i z całą pewnością zachwyci wszystkich naszych gości. Aby było szybciej korzystam z gotowego ciasto na pizzę, dostaniecie je w każdym większym markecie.

Do tej przekąski idealnie będzie pasował domowy sos czosnkowy. Możecie skorzystać z przepisu na sos czosnkowy z mojego bloga kulinarnego.

Rolls pizza składniki:

  • 1 ciasto na pizzę
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 16 plasterków salami
  • 300g sera mozzarella w kostce
  • oregano
  • bazylia

Rolls pizza przepis:

Aby było szybciej używam gotowego ciasta na pizzę (oczywiście zdaję sobie sprawę, że jest droższe niż takie przygotowane własnoręcznie, ale pozwala zaoszczędzić odrobinę czasu). Ciasto smaruję cienką warstwą koncentratu pomidorowego.

Przyprawiam całość sporą ilością suszonej bazylii oraz oregano.

Pizzę posypujemy startym serem mozzarella (pamiętajcie, aby kupić taką mozzarellę w kostce, a nie w kulce).

Na wierzchu układam plasterki salami i całość zawijam w rulonik.

Zwiniętą pizzę kroimy w 1,5-2 cm plasterki i układamy na papierze do pieczenia. Rolls pizzę pieczemy przez ok. 20-25 minut w temperaturze 150 st. C, do momentu kiedy ciasto delikatnie się zarumieni.

Rolls pizza
Rolls pizza

Smacznego!