Składniki:
300 g sera żółtego
6 jajek
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurty greckiego
100 g łososia wędzonego
1 pęczek szczypiorku
125 g paluszków surimi
3 suszone pomidory
1 garść oliwek kalamata
biały i czarny sezam
sól i pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i zetrzeć na gruby oczku, ser żółty zetrzeć na drobnym oczku, dodać majonez i jogurt, wymieszać i doprawić do smaku, podzielić na 3 części. Do jednej części dodać drobno pokrojonego łososia i posiekany szczypiorek. Do drugiej pomidory i oliwki. Do trzeciej połowę startych na drobnym oczku paluszków surimi. Wymieszać i formować kulki. Te z paluszkami obtoczyć w reszcie paluszków. Z oliwkami w białym sezamie, z łososiem w czarnym szamie. Schłodzić przed podaniem. Smacznego 🙂
Smaczna przystawka, na dodatek urozmaicona🍵😀
Kasiu, jak zawsze kulinarnie u Ciebie wytwórnie, pięknie🤗☕
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie