Kulki serowe

Składniki:

300 g sera żółtego

6 jajek

2 łyżki majonezu

2 łyżki jogurty greckiego

100 g łososia wędzonego

1 pęczek szczypiorku

125 g paluszków surimi

3 suszone pomidory

1 garść oliwek kalamata

biały i czarny sezam

sól i pieprz

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i zetrzeć na gruby oczku, ser żółty zetrzeć na drobnym oczku, dodać majonez i jogurt, wymieszać i doprawić do smaku, podzielić na 3 części. Do jednej części dodać drobno pokrojonego łososia i posiekany szczypiorek. Do drugiej pomidory i oliwki. Do trzeciej połowę startych na drobnym oczku paluszków surimi. Wymieszać i formować kulki. Te z paluszkami obtoczyć w reszcie paluszków. Z oliwkami w białym sezamie, z łososiem w czarnym szamie. Schłodzić przed podaniem. Smacznego 🙂

kulki serowe

4 uwagi do wpisu “Kulki serowe

Dodaj komentarz