Składniki:
40 g płatków owsianych błyskawicznych
100 g selera
1/2 łyżki natki pietruszki
1 jajko
sól, pieprz
Przygotowanie:
Płatki zalać 1/2 szklanki gorącej wody i odstawić na około pół godziny. Obranego selera zetrzeć na tarce o drobnym oczku, dodać do płatków razem z posiekaną natką pietruszki, jajkiem i przyprawami. Dokładnie wymieszać. Smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu na złoty kolor.
Z podanej proporcji wychodzi 7 placuszków. Kaloryczność 226 kcal.
Węglowodany 29,1 g
Tłuszcze 7,2 g
Białko 11,5 g
Kasiu
Coś dla mnie, bo bez tłuszczu, dietetycznie💚🍵
Pozdrawiam cieplutko w ten mroźny poranek 🙋
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie