Składniki:
8-10 ziemniaków
2 podwójne filety z kurczaka
Kilka plasterków wędliny i sera
przyprawy
oliwa z oliwek
bułka tarta
jajko
mąka
opcjonalnie koperek
Sos beszamelowy:
3 łyżki masła
3 łyżki mąki pszennej
szklanka mleka
sól, pieprz,czosnek
Filety oczyścić i podzielić na części, doprawić. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posypać sola i skropić oliwą, można dodać koperek.
Przygotowanie sosu: Roztopić masło, dodać mąke – wymieszać. Następnie wlać mleko i przyprawić chwile mieszając.
Filety obtoczyć w mące jajku i bułce tartej. Wyłożyć na ziemniaki i naciąć mały pasek, następnie dać na to pocięty plasterek wędliny i sera. Zalać przygotowanym sosem beszamelowym
Zapiekać ok godzinę w piekarniku
Przepis zaczerpnięty ze strony pyszności 🙂
Super danie, bardzo podoba mi się ten pomysł 🙂
PolubieniePolubienie
Zawsze to coś innego i jakaś odmiana .
PolubieniePolubienie
Pycha 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
dzięki
PolubieniePolubienie
Uwielbiam takie pyszne propozycje!
PolubieniePolubienie
Szybki obiadek
PolubieniePolubienie
Ale pyszna propozycja:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje
PolubieniePolubienie
Pyszna propozycja obiadowa 🙂
PolubieniePolubienie
Polecam
PolubieniePolubienie