Warzywne babeczki to danie zarówno na podwieczorek, jak i zdrową kolację. Babeczki są pełne warzyw, więc dostarczamy do organizmu sporą ilość potrzebnych witamin.

Samo przygotowanie jest dość szybkie, jednak babeczki muszą się piec ok. 20 minut.

Sprawdźcie listę zakupów i do dzieła :)

Składniki (na ok. 6 babeczek)

  • 4 jajka
  • 20g parmezanu
  • 1/2 cukini
  • 1/2 papryki
  • odrobina szczypioru
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki mąki
  • garść liści szpinaku

Warzywne babeczki – przepis

  1. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Podobnie postępujemy z cukinią i papryką.
  2. Szpinak rwiemy na mniejsze kawałki.
  3. Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
  4. Szczypiorek drobno siekamy.
  5. Do miski wbijamy jajka, dodajemy pokrojone warzywa, parmezan, szpinak, szczypiorek, mąkę i dokładnie mieszamy. Możecie użyć miksera, ale nie jest to konieczne.
  6. Masę przelewamy do foremek na babeczki i pieczemy w 180 st. C ok. 20-25 minut.

Warzywne babeczki

Smacznego!