Rożki tortilli z szynką, mixem sałat, pomidorem, ogórkiem i papryką, z sosem majonezowo-musztardowym. Super przekąska na Andrzejki, Sylwestra, czy inną imprezę.
Składniki
- Tortilla kilka dużych placków
- Majonez 3 łyżki
- Musztarda delikatesowa 1 czubata łyżeczka
- Musztarda chrzanowa 1 czubata łyżeczka
- Mix sałat z sałatą lodową i marchewką
- Ogórek świeży 1 sztuka
- Pomidor 2 sztuki
- Papryka żółta 1 sztuka
- Papryka czerwona 1 sztuka
- Szczypiorek 1 pęczek
- Pietruszka kilka gałązek
- Szynka z indyka kilka plasterków
- Każdy duży placek tortilli przekroić na 4 części, by powstały trójkąty.
- Majonez wymieszać z musztardami.
- Ogórka, pomidora i obie papryki pokroić w paseczki.
- Pietruszkę posiekać.
- Część szczypiorku posiekać, a kilka gałązek pozostawić do związania rożków z tortilli.
- Każdy placek tortilli posmarować sosem majonezowo-musztardowym, posypać szczypiorkiem i pietruszką, nałożyć plasterek szynki, garść sałaty, kilka kawałków pomidora, ogórka i papryki. Całość zawinąć w rożek i związać szczypiorkiem (lub spiąć za pomocą wykałaczki). Smacznego!