Jednogarnkowe danie z ziemniakami

Składniki:

600 g ziemniaków

400 g fileta z indyka

100 g pora

1/2 czerwonej papryki

1 mała cukinia

500 g pomidorów

1/3 bakłażana

1 łyżka czubrycy czerwonej

2 łyżki sosu chili

jarzynka słodka papryka

Przygotowanie:

Fileta pokroić w kostkę, posypać czubrycą i wrzucić do dużego rondla. Podsmażyć na sucho. Do mięsa dodać pora pokrojonego w krążki i obrane ziemniaki pokrojone w kostkę. Całość wymieszać podlać wodą i dusić pod przykryciem aż ziemniaki zrobią się miękkie. Cukinię, paprykę, bakłażana i obrane pomidory pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa z ziemniakami. Dodać sos chili. Dusić pod przykryciem około 20 minut, doprawić do smaku jarzynką i słodką papryką.

Danie jednogarnkowe z ziemniakami

Składniki na 4 porcje. Kaloryczność 1 porcji 274 kcal.

Węglowodany 42,3 g

Tłuszcza 1,4 g

Białko 21,4 g

Warzywa dyniowate 2019

5 uwag do wpisu “Jednogarnkowe danie z ziemniakami

  1. Kasiu, takie dania czasem się przydają, gdy nie mamy czasu na 2 dania. Smaczne, godne spobowania, urozmaicone 😀
    Nie wiem, co się dzieje, ale znów nie wyświetlają się moje nowe posty.

    Polubione przez 1 osoba

Dodaj komentarz