Składniki:
600 g ziemniaków
400 g fileta z indyka
100 g pora
1/2 czerwonej papryki
1 mała cukinia
500 g pomidorów
1/3 bakłażana
1 łyżka czubrycy czerwonej
2 łyżki sosu chili
jarzynka słodka papryka
Przygotowanie:
Fileta pokroić w kostkę, posypać czubrycą i wrzucić do dużego rondla. Podsmażyć na sucho. Do mięsa dodać pora pokrojonego w krążki i obrane ziemniaki pokrojone w kostkę. Całość wymieszać podlać wodą i dusić pod przykryciem aż ziemniaki zrobią się miękkie. Cukinię, paprykę, bakłażana i obrane pomidory pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa z ziemniakami. Dodać sos chili. Dusić pod przykryciem około 20 minut, doprawić do smaku jarzynką i słodką papryką.
Składniki na 4 porcje. Kaloryczność 1 porcji 274 kcal.
Węglowodany 42,3 g
Tłuszcza 1,4 g
Kasiu, takie dania czasem się przydają, gdy nie mamy czasu na 2 dania. Smaczne, godne spobowania, urozmaicone 😀
Nie wiem, co się dzieje, ale znów nie wyświetlają się moje nowe posty.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
Ja wczorajszy post przeczytałam, więc chyba problem już rozwiązany 🙂
PolubieniePolubienie
Wspaniała ta potrawka! Serdecznie pozdrawiam:). A
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie