Składniki:
1 szklanka ryżu
400 g fileta z indyka
1 zielona papryka
150 g cukinii
3 jajka
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka czubrycy czerwonej
1 łyżeczka curry
sól, pieprz
słodka papryka, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Ryż ugotować w 2 szklankach osolonej wody. Indyka pokroić w kostkę, posypać czubrycą i obsmażyć na suchej patelni. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Posypać curry. Podsmażyć.
Ryż wymieszać z mięsem i warzywami, przełożyć do naczynia do zapiekania. Jajka z miksować na puch, dodać jogurt, sól i pierz, wymieszać i wylać na zapiekankę. Wierzch posypać słodką papryką i ziołami. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny. Smacznego 🙂
Składniki na 3 porcje, kaloryczność 1 porcji 415 kcal
Węglowodany 49,2 g
Tłuszcz 8,1 g
Białko 33,2 g
Kasiu
Często robię takie zapiekanki, bo nie tylko są smaczne, ale i syte:)
Miłego weekendu życzę, pozdrawiam serdecznie;)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję bardzo i również pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
treściwa 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba