Pierogi z kurczakiem i serem

ciasto na pierogi
8 łyżek mąki toruńskiej
2 jajka
3/4 szklanki wody gorącej
przygotowanie
Do mąki wbić jajka i dolewać ciepłą wodę, wyrabiać ciasto aż będzie jednolite, potem wałkujemy i wykrawamy szklanką kołka i nakładamy nadzienie i zlepiamy pierogi /jak już mamy wszystko gotowe wystarczy wrzucać i gotować w osolonej wodzie.
farsz:
2 piersi z kurczaka
2 małe oscypki
20 dag startego zółtego sera
przyprawy
2 łyżki śmietany 12%
szczypiorek ( ilość wg. uznania)
przygotowanie
Piersi z kurczaka oczyścić, następnie przekroić na pół doprawić, posmarować olejem i upiec w piekarniku. Potem pokroić na malutkie kawałki
W misce wymieszać kawałki kurczaka z serem i oscypkiem i śmietaną, doprawić.
Farsz nakładać na wycięte kółka.
Podawać z boczkiem i cebulką.

8 myśli w temacie “Pierogi z kurczakiem i serem

  1. Najczęściej do pierogów wykorzystuję mięso z rosołu, ale mojemu mężowi takie nadzienie nie bardzo smakuje. Muszę zatem następnym razem wypróbować Twój przepis: z pieczonym filetem i z oscypkami, których jest wielbicielem.
    Serdecznie pozdrawiam:)

    Polubione przez 1 osoba

Dodaj komentarz

Księga Myśli

Cytaty, cytaty w formie graficznej, myśli, sentencje, aforyzmy, książki, ciekawostki. Daj się zainspirować.

brunetkawkuchni

ciasta, ciasteczka i inne przyjemności...