Składniki:
300 g makaronu spaghetti
450 g szpinaku mrożonego w brykiecie
1 cebula
1/2 łyżki vegety z czosnkiem
pieprz
100 g orzechów włoskich
1/2 pęczka natki pietruszki
3 ząbki czosnku
sok z cytryny
5-6 łyżek oleju orzechowego
Przygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mrożony szpinak i smażyć aż się rozpadnie i odparuje nadmiar wody. Dodać vegetę i pieprz. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Orzechy uprażyć na suchej patelni i wrzucić do blendera. Dodać pietruszkę, obrany czosnek, sok z cytryny i olej, zmiksować. Jeśli pesto będzie zbyt gęste wlać chochelkę wody z gotowania makaronu i zmiksować. Makaron odcedzić, dodać szpinak i pesto i dokładnie wymieszać. Smacznego 🙂
ale pychotka:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie