Spaghetti ze szpinakiem i orzechowym pesto

Składniki:

300 g makaronu spaghetti

450 g szpinaku mrożonego w brykiecie

1 cebula

1/2 łyżki vegety z czosnkiem

pieprz

100 g orzechów włoskich

1/2 pęczka natki pietruszki

3 ząbki czosnku

sok z cytryny

5-6 łyżek oleju orzechowego

Przygotowanie:

Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mrożony szpinak i smażyć aż się rozpadnie i odparuje nadmiar wody. Dodać vegetę i pieprz. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Orzechy uprażyć na suchej patelni i wrzucić do blendera. Dodać pietruszkę, obrany czosnek, sok z cytryny i olej, zmiksować. Jeśli pesto będzie zbyt gęste wlać chochelkę wody z gotowania makaronu i zmiksować. Makaron odcedzić, dodać szpinak i pesto i dokładnie wymieszać. Smacznego 🙂

spaghetti ze szpinakiem i orzechami2


Vegeta Natur - Inspirowane Naturą

#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

3 uwagi do wpisu “Spaghetti ze szpinakiem i orzechowym pesto

Dodaj komentarz