Dodam tylko że wszystkie składniki dajemy do jednego garnka oprócz kakao
Pieczemy w tortownicy 24 cm
składniki i przygotowanie
5 jajek
1 szklanka cukru kryształu
2 szklanki mąki mąki pszennej
1 szklanka oleju
3/4 szklanki mąki kokosowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
aromat kokosowy
1 szklanka gazowanego napoju pomarańczowego
3 łyżki kakao
polewa
opakowanie mlecznej lub gorzkiej czekolady
4 łyzki smietany -dodam tylko że polewę zrobiłam ze swojego przepisu z tego co jest w gazetce nie korzystałam
piecz 50 min w temp. 180 st
przygotowanie
Jajka utrzeć z cukrem dodać mąkę, olej, proszek do pieczenia, aromat oraz woda gazowana. Zmiksować i podzielić ciasto na 2 częsci. Do jednej dać 3 łyżki kakao i wymieszać. Do przygotowanej tortownicy wlewamy na środek na przemian po 3 łyżki jasnej i ciemnej masy. Po upieczeniu jak ostygnie wylewamy polewę.
Oryginalny przepis. Z gazowanym napojem ciasta jeszcze ie piekłam. Wygląda na bardzo smaczne:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Witaj Dorotko co prawda pierwszy raz ją piekłam więc wszystko wedle przepisu ,nie jest za słodkie a bez polewy też można zrobić pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Zebra mnie nie lubi 😉 Piekłam 2 razy i za każdym razem zakalec a niby proste ciasto,nie mam ręki do zebry 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Asiu do 3razy sztuka pozdrawiam serdecznie
PolubieniePolubienie
Pyszne ciasto 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje
PolubieniePolubienie