Już nie raz pisałem o tym, że łosoś pomimo iż jest bardzo tłustą rybą, to ma wiele składników niezbędnych dla naszego organizmu, przede wszystkim są to kwasy omega-3. Tak więc tym razem na nasz stół trafił łosoś na parze z zieloną fasolką.

Przepis i lista zakupów znajduje się poniżej…

Łosoś na parze z zieloną fasolką – składniki:

  • 250g fasolki szparagowej
  • 2 płaty łososia
  • cytryna
  • sól

Łosoś na parze z zieloną fasolką – przepis:

  1. Łososia dokładnie myjemy, skraplamy sokiem z cytryny, przyprawiamy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut.
  2. W tym czasie w garnku gotujemy wodę na fasolkę. Po zagotowaniu wody, wkładamy fasolkę i gotujemy do miękkości ok. 15-20 minut.
  3. Łososia gotujemy na parze przez 15 minut. Ja wykorzystuję do tego multicooker.

Smacznego!