Dyniowa owsianka z piernikami

Delikatna owsianka o kremowym smaku dyni i aromatycznych pierniczków.  Idealnie sprawdzi się na śniadanie w świąteczny poranek lub dla tych co lubią smak pierników. 

  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
  • 1/4 szklanki puree z dyni hokkaido
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1/2 banana
  • 4  pierniki lukrowane 
  • syrop trzcinowy

W garnku zagotować mleko z puree dyniowym i wsypać płatki owsiane. Gotować ok 3 minut, dodając pod koniec masło orzechowe i pokruszone dwa pierniki. Osłodzić odrobiną syropu trzcinowego. Gęstą owsiankę przełożyć do miseczek. Na wierzchu ułożyć plasterki pokrojonego banana i pokruszone dwa pierniki. Podawać na gorąco. Smacznego :)

Dodaj komentarz

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.