Chow mein z kurczakiem i grzybami

Składniki:

1/2 opakowanie makaronu chow mein (120 g)

1 garść grzybów mun

1 puszka grzybów shiitake w zalewie

1 filet z kurczaka

kawałek papryki

kawałek pora

1/2 małej cukinii

sos sojowy

curry

imbir

mielona trawa cytrynowa

1/2 łyżki maki ziemniaczanej

Przygotowanie:

Grzyby mun zalać niewielką ilością wrzątku, żeby spęczniały. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, posypać curry, imbirem i trawą cytrynową. Wrzucić na suchą patelnię i obsmażyć. Grzyby mun i shiitake pokroić w paski i dodać do kurczaka, podsmażyć. Pora pokroić w krążki, paprykę i cukinię w paski, wrzucić na patelnię, wymieszać, wlać 3 łyżki sosu sojowego. Całość podsmażyć około 5 minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki wody w której moczyły się grzyby, wlać na patelnię, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze 2 minut. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wymieszać z zawartością patelni. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego 🙂

chow mein z kurczakiem i grzybami

5 uwag do wpisu “Chow mein z kurczakiem i grzybami

Dodaj komentarz