Składniki:
1/2 opakowanie makaronu chow mein (120 g)
1 garść grzybów mun
1 puszka grzybów shiitake w zalewie
1 filet z kurczaka
kawałek papryki
kawałek pora
1/2 małej cukinii
sos sojowy
curry
imbir
mielona trawa cytrynowa
1/2 łyżki maki ziemniaczanej
Przygotowanie:
Grzyby mun zalać niewielką ilością wrzątku, żeby spęczniały. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, posypać curry, imbirem i trawą cytrynową. Wrzucić na suchą patelnię i obsmażyć. Grzyby mun i shiitake pokroić w paski i dodać do kurczaka, podsmażyć. Pora pokroić w krążki, paprykę i cukinię w paski, wrzucić na patelnię, wymieszać, wlać 3 łyżki sosu sojowego. Całość podsmażyć około 5 minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki wody w której moczyły się grzyby, wlać na patelnię, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze 2 minut. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wymieszać z zawartością patelni. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego 🙂
Prezentuje się genialnie 🙂 Zjadłabym 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu!
Skład potrawy intrygujący i ciekawy. Smak pewnie doskonały?;)
Pozdrawiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Lubimy takie urozmaicenia 🙂
PolubieniePolubienie