Kurczak z kaszą gryczaną i cukinią

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Obiad szybki i pożywny.
Dodatek kaszy nasyci na długie godziny.
Polecam!


Co nam trzeba?
pierś z kurczaka około 0,5kg
200g ugotowanej kaszy gryczanej
2 młode cukinie
po pół łyżeczki:
sól, pieprz ziołowy, sodka papryka, ostra papryka
łyżka oleju rzepakowego

Robimy!
Cukinię myjemy, kroimy w plastry lekko solimy, odstawiamy na 10 minut
Pierś kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju na złoto, przyprawiając mieszanką przypraw.
Dodajmy cukinię, podlewamy lekko wodą, przykrywamy i
dusimy mieszając raz po raz- około 15 minut.
Na koniec dajemy kasze gryczaną, mieszamy,
podgrzewamy całość około minuty i podajemy.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email
26Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×