Likier kokosowy- domowe Malibu

Pyszny, delikatny w smaku domowy likier na bazie wiórek kokosowych to idealna propozycja na babskie spotkania. Prosty i szybki przepis to niejedyna jego zaleta. Likier nadaje się do spożycia już na drugi dzień. Nie gorzknieje a jego „moc” można dowolnie regulować.

SAM_2801

Składniki

750 ml mleka 3,2%
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
200 g wiórek kokosowych
2 cukry waniliowe
250 ml wódki lub 150 ml spirytusu

SAM_2797

1. Mleko 3,2% gotujemy z cukrem waniliowym i wiórkami kokosowymi. Przecedzamy i dolewamy mleko skondensowane. Dobrze mieszamy, odstawiamy aż wystygnie.

2. Do zimnego płynu wlewamy odmierzoną ilość alkoholu.

3. Likier przelewamy do karafki lub butelki i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem należy mocno wstrząsnąć, ponieważ powstają grudki.

IMAG1162a

Smacznego!

3 comments

Dodaj komentarz