Szparagi w boczku z żółtym serem to świetne danie na romantyczną kolację. Nie wymaga od nas wielkich umiejętności kulinarnych i co ważne przygotujemy je maksymalnie w 20 minut.

Do ich przygotowania możecie wykorzystać dowolny ser – może to być gouda, ser pleśniowy albo mozzarella. Jednak w przypadku mozzarelli kupcie taką w kostce nie „popłynie” tak ja mozzarella z zalewy.

Listę składników oraz przepis znajdziecie poniżej…

Składniki

  • pęczek szparagów
  • ser żółty
  • plasterki wędzonego boczku

Szparagi w boczku z żółtym serem – przepis

  1. Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki, dokładnie myjemy i gotujemy przez 3-4 minuty w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy.
  2. Na plasterkach boczku układamy ser żółty i kilka szparagów. Zwijamy.
  3. Szparagi w boczku zapiekamy przez ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Smacznego!