Jak często zostaje Wam ugotowany makaron z poprzedniego dnia i nie macie pomysłu co z nim zrobić? U mnie powtarza się to zdecydowanie za często 🙂 Tym razem ugotowałam pyszny bezglutenowy makaron ze sklepu All 4 Celiac, część dodałam do zupy, a resztę też chciałam wykorzystać (makaron tak dobrej jakości nie może się zmarnować! 😀 ). Pomysłów było wiele, jednak finalnie postanowiłam zrobić spód do pizzy. Okazało się to świetnym wyborem!
Tak jak wspominałam wyżej, użyłam bezglutenowego makaronu firmy Incola ze sklepu All 4 Celiac. Pozostałe produkty również tam znajdziecie 🙂
Zapraszam Was do skorzystania z oferty sklepu: http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/
składniki
- 250 g ugotowanego makaronu (u mnie bezglutenowy – tutaj go znajdziesz: link)
- 100 g mąki (u mnie mieszanka mąk bezglutenowych)
- 10 łyżek ketchupu
- 100 ml wody
- opcjonalnie sól, bazylia itp.
- dodatki do pizzy (u mnie to wegański ser, cebula, cukinia, pomidor)
przygotowanie
- Ugotowany makaron wymieszaj z mąką, ketchupem oraz wodą. Do smaku możesz dodać trochę soli oraz ulubionych ziół. Gotową masę przełóż do formy, równomiernie rozprowadź i piecz 10 minut w 180 stopniach Celsjusza.
- Po tym czasie spód wyjmij z piekarnika, a na wierzchu rozłóż wybrane dodatki. Ponownie włóż do piekarnika na około 15 minut.
Sprawdź inne przepisy na dania główne – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Przepis na jajka w cieście francuskim z pesto
- Deser limonkowy z bitą śmietaną (deser w kubeczku)
- Zjawiskowy sernik na zimno z galaretką i owocami
- Pierogi wegetariańskie – najlepsze pomysły na farsz
- Co zrobić z mascarpone? Zobacz 15 przepisów!
- 10 najlepszych fototapet 3D w 2024 roku – Sugestie i porady od projektanta wnętrz z 10-letnim doświadczeniem w Tapeko