Tagi

, , , ,

Jajka dobre i z charakterem ;). Dzieciom nie koniecznie mogą smakować, gdyż są ostre, chrzan i rzodkiewka robią swoje.

Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką

Składniki:

  • jajka
  • szynka konserwowa
  • rzodkiewka
  • 1-2 łyżeczki chrzanu
  • sól, pieprz do smaku
  • majonez (1-2 łyżeczki w zależności od ilości jajek)

Szynkę i rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka obłupać i przekroić na pół. Wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miski. Do żółtek dodajemy majonez i wyrabiamy widelcem na gładką masę. Do masy dodajemy szynkę, rzodkiewkę, chrzan oraz doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli masa jest zbyt zbita dodajemy jeszcze trochę majonezu. Takim farszem napełniamy białka jaj i dowolnie dekorujemy.