Tagi
Jajka dobre i z charakterem ;). Dzieciom nie koniecznie mogą smakować, gdyż są ostre, chrzan i rzodkiewka robią swoje.
Składniki:
- jajka
- szynka konserwowa
- rzodkiewka
- 1-2 łyżeczki chrzanu
- sól, pieprz do smaku
- majonez (1-2 łyżeczki w zależności od ilości jajek)
Szynkę i rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka obłupać i przekroić na pół. Wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miski. Do żółtek dodajemy majonez i wyrabiamy widelcem na gładką masę. Do masy dodajemy szynkę, rzodkiewkę, chrzan oraz doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli masa jest zbyt zbita dodajemy jeszcze trochę majonezu. Takim farszem napełniamy białka jaj i dowolnie dekorujemy.