Sałatka z makaronem i dodatkami
Jest to na pewno jedna z moich ulubionych sałatek, a prostota w wykonaniu sprawia, że można ją robić często. Wszystkie składniki w połączeniu tworzą bardzo dobrą kompozycję smakową.
Sałatka ta nadaje się na różne świąteczne okazje, kolacje, śniadanie.
Porcja sałatki jest duża, ale oczywiście można zmniejszyć proporcje składników.
Na prawdę polecam!
Przepis:
Składniki:
350 g makaronu mini muszelek, lub innego drobnego makaronu
2 czerwone papryki
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka (340g) bonduelle mieszanki meksykańskiej
(skład taki: kukurydza 55%, groszek 32%, czerwona papryka 13%)
(skład taki: kukurydza 55%, groszek 32%, czerwona papryka 13%)
6 - 8 ogórków kiszonych (w zależności od kwasowości ogórków.)
sól pieprz
około 7 łyżek majonezu
Wykonanie:
1. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, po ugotowaniu odstawiamy do wystygnięcia.
2. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, myjemy i kroimy w kostkę.
3. Ogórki kiszone obieramy i kroimy w kostkę.
4. Mieszankę meksykańską i fasolkę odcedzamy z wody.
5. Wszystkie produkty przesypujemy do miski i mieszamy razem z makaronem.
6. Dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku. Mieszamy i gotowe.
Komentarze
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania moich postów