Walentynki tuż tuż, trzeba więc pomyśleć o romantycznej kolacji dla dwojga. Warto skorzystać z pomocy matki natury i zwrócić się w stronę pysznych afrodyzjaków jakie ma w zanadrzu 😉 Jednym z najpopularniejszych afrodyzjaków są oczywiście krewetki! Dlatego dziś mam dla Was banalnie prosty i szybki przepis na apetyczną przekąskę – spring rolls z krewetek! Sprawdźcie koniecznie! 😉
Składniki:
- 20 krewetek
- 20 małych krążków papieru ryżowego
- sól pieprz
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
- Krewetki oczyszczamy pozostawiając ogonki. Przekładamy je do miski i doprawiamy solą i pieprzem. Krążki papieru ryżowego moczymy pojedynczo przez 30s w ciepłej wodzie. Każdy krążek kładziemy na czystej ściereczce, składamy go na pół i zawijamy w niego krewetkę tak, by jej ogonek wystawał.
- W rondlu lub na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Krewetki smażymy partiami ok. 3-4 minuty aż nabiorą złotego koloru. Świetnie sprawdzi się do nich sos chilli. Smacznego!