Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
3 średnie marchewki
200 g śmietany 36%
100 g orzechów włoskich
1 łyżeczka cukru cynamonowego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka mączki migdałowej
listki mięty
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto francuskie rozwinąć i przekroić na 12 kwadratów. Wyłożyć nimi formę do muffinek. Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o drobnym oczku i odcisnąć. Do marchewki dodać 75 g zmielonych orzechów, 1 łyżkę śmietany, mączkę migdałową i proszek do pieczenia. Wymieszać i nałożyć na ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pól godziny. Resztę śmietany ubić z cukrem cynamonowym i wymieszać z 25 g zmielonych orzechów. Wystudzone babeczki udekorować śmietaną i listkami mięty. Smacznego 🙂
Ooo tych na pewno spróbuje!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
czyżby na konkurs na przyslijprzepis.pl? 😀 Powodzenia! :* Wspaniałe te babeczki 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zgadza się, to kreatywne babeczki 🙂 Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Wspaniałe babeczki porywam jedną i życzę powodzenia
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂 Smacznego 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo apetyczne te babeczki 🙂 Powodzenia w konkursie!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Kasieńko!
Twoje babeczki je się już oczami, bo pysznie wyglądają:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Smacznego 🙂
PolubieniePolubienie