Pożywna sałatka z selerem konserwowym i mnóstwem dodatków, które tworzą ciekawe połączenie. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Składniki
1 słoik selera konserwowego
2 puszki cieciorki Porcja na raz Bounduelle
1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bounduelle
1/2 puszki groszku konserwowego Bounduelle
kawałek pora
1 małe jabłko
ok. 100 g żółtego sera
majonez
sól
pieprz
czarnuszka
1. Seler dobrze odcedzamy. Przekładamy do miski.
2. Soczewicę, groszek i cieciorkę płuczemy pod bieżącą wodą.
3. Kawałek pora, jabłko oraz żółty ser kroimy w kostkę.
4. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem.
5. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i zmieloną czarnuszką.
Smacznego życzy
Ale dobrze Cię znów widzieć 🙂 Częstuję się sałatką 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję Kasiu 😊 Ciężko mi znaleźć ostatnio czas na bloga ale staram się 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba