Sałatka z selerem konserwowym i soczewicą

Pożywna sałatka z selerem konserwowym i mnóstwem dodatków, które tworzą ciekawe połączenie. Najlepiej smakuje na drugi dzień.

IMAG0212a

Składniki

1 słoik selera konserwowego
2 puszki cieciorki Porcja na raz Bounduelle
1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bounduelle
1/2 puszki groszku konserwowego Bounduelle
kawałek pora
1 małe jabłko
ok. 100 g żółtego sera
majonez
sól
pieprz
czarnuszka

IMAG0222a

1. Seler dobrze odcedzamy. Przekładamy do miski.

2. Soczewicę, groszek i cieciorkę płuczemy pod bieżącą wodą.

3. Kawałek pora, jabłko oraz żółty ser kroimy w kostkę.

4. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem.

5. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i zmieloną czarnuszką.

IMAG0210

Smacznego życzy

bonduelle_61859

 

2 comments

Dodaj komentarz