Składniki:
250 g herbatników
120 g masła
1 puszka masy krówkowej
300 ml śmietany kremówki
1 łyżka cukru pudru
(opcjonalnie 1 śmietan fix)
sok z cytryny
Przygotowanie:
Herbatniki zmiksować w blenderze lub włożyć do woreczka i rozgnieść tłuczkiem. Herbatniki wymieszać z rozpuszczonym masłem i wysypać na tortownicę. Ugnieść. Schłodzić w lodówce przez pół godziny. Na spód rozsmarować masę krówkową. Banany obrać, przekroić na pół i rozłożyć na karmelu. Skropić sokiem z cytryny. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i rozsmarować na bananach. Całość schłodzić w lodówce.
Kasieńko!
Słodko i pysznie, ech:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie