Składniki:
1/2 kapusty czerwonej
1 jajko
sól, pieprz
słodka papryka
Przygotowanie:
Kapustę pokroić na kawałki tak, aby w każdej był kawałek głębia, a następnie kawałki wrzucić na osolony wrzątek na około 10-15 minut. Wyjąć ostrożnie za pomocą łyżki cedzakowej i przestudzić. Jajko roztrzepać z solą, pieprzem i papryką. Kapustę panierować w jajku i panierze z ciecierzycy i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać na ciepło, jako dodatek do obiadu. Smacznego 🙂
nie wpadłabym na to by panierować kapustę, świetny pomysł 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Jeszcze takiej nie jadłam. Pora spróbować 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja raz na jakiś czas sobie o niej przypominam i robię do obiadu 🙂
PolubieniePolubienie
Tak jeszcze nie robiłam, ale pomysł bardzo mi się podoba 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu !
Kapustę czerwoną bardzo lubię, ale takiej wersji nie kosztowałam.
Muszę z ciekawości zrobić w/g Twojego przepisu:)
Smacznie pozdrawiam tymczasem:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja lubię ją zarówno w surówkach jak i w takiej wersji 🙂
PolubieniePolubienie
Oooo bardzo ciekawy pomysł, muszę spróbować 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie