Jajka faszerowane z pająkami

Niech nazwa Was nie zmyli – jajka nie będą faszerowane pająkami! To jedynie propozycja szybkiej do wykonania przystawki na spotkanie w stylu Halloween z ciekawą dekoracją. Nie potrzeba tu żadnych specjalnych umiejętności, więc nawet dzieci mogą pomóc przy ich przyrządzaniu. 

Składniki:

6 jajek ugotowanych na twardo
kilka czarnych oliwek bez pestek
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka majonezu
szczypiorek
sól, pieprz

Wykonanie:

Jajka przekroić na połówki. Żółtka wyjąć i przełożyć do miski. Dodać majonez, musztardę, drobno pokrojony szczypiorek i doprawić do smaku. Wymieszać w celu uzyskania jednolitej masy. Farszem napełniać połówki jajek. Na każdej połówce z oliwek zrobić „pająka” – oliwki przekroić na pół, z jednej połowy zrobić tułów a z drugiej nóżki. 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x