Niech nazwa Was nie zmyli – jajka nie będą faszerowane pająkami! To jedynie propozycja szybkiej do wykonania przystawki na spotkanie w stylu Halloween z ciekawą dekoracją. Nie potrzeba tu żadnych specjalnych umiejętności, więc nawet dzieci mogą pomóc przy ich przyrządzaniu.
6 jajek ugotowanych na twardo
kilka czarnych oliwek bez pestek
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka majonezu
szczypiorek
sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka przekroić na połówki. Żółtka wyjąć i przełożyć do miski. Dodać majonez, musztardę, drobno pokrojony szczypiorek i doprawić do smaku. Wymieszać w celu uzyskania jednolitej masy. Farszem napełniać połówki jajek. Na każdej połówce z oliwek zrobić „pająka” – oliwki przekroić na pół, z jednej połowy zrobić tułów a z drugiej nóżki.