Uwielbiam pieczone owsianki za to, że smakują jak pyszne ciasto, które bezkarnie można zjeśc na śniadanie :) Zdrowe, ciepłe, pachnące, same zalety. Dziś mam dla Was obłędną wersję z dynią i masłem orzechowym. Za sprawą dodatku słodzonego mleczka, przyjemnie słodką. Kto się skusi? :)
- 100 g płatków owsianych bezglutenowych
- 100 g mleczka kokosowego
- 100 g mleczka skondensowanego słodzonego
- 100 g puree z dynii
- łyżka oleju kokosowego
- łyżeczka cynamonu
- 6 łyżeczek masła orzechowego
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
Wszystkie składniki poza płatkami i masłem orzechowym, dokładnie miksujemy.
Dodajemy płatki i mieszamy i przelewamy do żaroodpornej formy.
Na wierzchu nakładamy po łyżeczce masła orzechowego.
Pieczemy 25 minut w 190 stopniach.
Podajemy na ciepło lub wystudzone, z dodatkiem świeżych owoców.
Smacznego :)
Brak komentarzy