wtorek, 12 września 2017

Sernik kremowy

Zapraszam na pyszny kremowy sernik 


Składniki

1 kg dobrego białego sera najlepiej swojskiego 
6 jajek 
250 g miękkiego masła
2 szklanki cukru pudru 
2 budynie waniliowe
1 bita śmietana śnieżka 
1 cukier waniliowy 
1 szklanka mleka 
4 łyżki bułki tartej
sok z 1/2 cytryny 
starta skórka z cytryny 
masło do smarowania blachy i tarta bułka do obsypania

Sposób przygotowania

  • 1. Miękkie masło utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem
    pudrem na puszystą masę dodając po jednym żółtku ,
    dodać torebkę bitej śmietany, cały czas miksować,
     dodawać partiami ser i mleko potem dodać budyń cytrynę
    i tartą bułkę.Na koniec połączyć delikatnie
    powstałą masę z ubitymi białkami wylać na przygotowaną blachę
    35/25 cm piec w piekarniku ustawionym na 180 stopni ok 1 godziny
    Polać dowolną polewą. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz