Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

czwartek, 7 września 2017

Zupa z patisonów

Zupa z patisonów

SKŁADNIKI: ( 2 porcje )                       1 porcja = 120 kcal
  • 2 patisony
  • średnia marchew
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • szklanka wody
  • łyżka masła
  • szczypta curry
  • sól
  • platki chili / pestki dyni / mleko kokosowe

WYKONANIE:

1. Patisony pokroić na plastry, usunąć pestki wraz z otoczkami. Pokroić w dużą kostkę.
2. Marchew i cebulę kroimy w plastry.
3. W rondlu rozgrzewamy łyżkę masła. Dodajemy warzywa i smażymy ok 3 min.
4. Zalewamy szklanką zimnej wody. Gotujemy do miękkości ok 20 min.
5. Całość miksujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku solą i curry. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta dodajemy wody, doprawiamy i ponownie miksujemy.
7. Zupę podajemy z prażonymi pestkami dyni, płatkami chili i mlekiem kokosowym.


ZAPRASZAM NA FILM 

Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube



Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:

KalorieMasaBiałkaTłuszczeWęglowodany
Patison762003.4113
Cebula (świeża)401001.10.17.64
Czosnek750.320.031.65
Masło ekstra100140.1211.360.01
Marchew (surowa)18450.420.114.31
Podsumowanie:241364 g5.36 g12.59 g26.61 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz