NAJNOWSZE POSTY

Kiszone jablka...przysmak Słowian

Kiszonki są  bardzo zdrowym dostarczycielem potrzebnych organizmowi bakterii, podnoszą odporność.
Pewnie ucieszy Cię wiadomość, że kiszone jabłka zachowują wszelkie dobroczynne właściwości jabłek świeżych, wzbogacając je dodatkowo o walory właściwe produktom fermentowanym.

Składniki;
  • 4 kg niedużych jabłek,
  • kawałek cynamonu,
  • kilka goździków,
  • pieprz,
  • 5 listków laurowych,
  • gwiazdka anyżu,
  • parę ziaren jałowca
  • sól,

Po przyprawy zapraszamy do SKWORCU

Wykonanie;

Jabłka myjemy. Układamy w słoikach i dodajemy przyprawy. 2 litry wody gotujemy z 3 łyżkami soli.Gdy ostygnie zalewamy jabłka. Przykrywamy ściereczką. Jabłka można już jeść po 10-14 dniach.