czwartek, 31 sierpnia 2017

Pierś z kurczaka z warzywami

Danie z tych "szybko się robiących".
Można dać takie warzywa jakie lubimy, lub poprostu te-które (tak jak mi) zalegają w lodówce, a ich czas wykorzystania nieubłaganie mija:D

SKŁADNIKI:marynata
Podwójna pierś z kurczaka (pokrojona w większą kostkę)
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżeczki papryki słodkiej
1 łyżeczka czosnku granulowanego
Szczypta soli
2 łyżeczki oliwy z oliwek

Kurczaka łączymy że wszystkimi przyprawami, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.


SKŁADNIKI warzywne
1 papryka
1 spora cebula
Kukurydza w  puszce
2 pomidory obrane że skóry
Mała cukinia
2 marchewki
1/2 kostki rosółowej (rozpuszczone w szklance wody)

Warzywa kroimy w mała kostkę. Do garnka wrzucamy pokrojoną paprykę, cebulę, marchewkę i pomidory. Zalewamy je bulionem i dusimy 15min.



Po tym czasie Dorzucamy Cukinię i kukurydzę, znowu dusimy do miękkości wszystkich warzyw,doprawiamy (sól, pieprz, Maggie, wegeta czy co tam macie)

Kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię, chwilę smażymy z każdej strony, Dorzucamy go do warzyw. Całość chwilkę dusimy.


Podajemy z ryżem lub kaszą kuskus :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz