środa, 30 sierpnia 2017

salatka z ogorkow






Składniki

  • 1 kg ogórków obranych ze skórki pokrojonych w plastry
  • 2 marchewki obrane i pokrojone w plastry
  • 2 cebule obrane i pokrojone w plastry
  • 2 ząbki czosnku zmiażdżone-praska
  • 0,5 szklanki wody
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1 łyżka soli
  • 1/2 szklanki octu tutaj
  • 3 duże łyżki miodu ,albo cukru do smaku
  • pół pęczka zielonego kopru pokrojonego


Wykonanie

Warzywa tj. ogórek ,cebula ,marchew obrać i pokroić w plastry 2-3 milimetry,lub grubsze.
Całość posypać solą ,dodać pozostałe składniki .Dokładnie wymieszać ,dodać pokrojony koper, i pozostawić na 30 minut do przegryzienia smaków.
Nakładać do wyparzonych słoików i pasteryzować 5-6 minut od zagotowania wody.
Sałatka przywieziona z tegorocznych wyjazdów i nam bardzo smakuje .   moja córka bierze bułkę z masłem i słoiczek ogórków jako drugie śniadanie  ..Polecam :))


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com