Kuleczki Rafaello z kaszy jaglanej

Kolejna propozycja na małe, zdrowe słodkości. Smakiem przypominają Rafaello - możemy w środek włożyć łuskany orzech migdała.

Składniki:
100 g kaszy jaglanej,
250 ml mleka,
łyżka miodu,
łyżeczka masła,
szczypta soli,
5 łyżek wiórków kokosowych + wiórki do obtoczenia

Przygotowanie:
Kaszę płaukamy pod bieżącą wodą. Gotujemy w mleku około 25minut - pod koniec dodajemy masło, miód i sól mieszając często, żeby kasza się nie przypaliła. Kasza musi wchłonąć całe mleko.
Dodajemy wiórki i blendujemy.
Odstawiamy do ostygnięcia.
Wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie wyjmujemy i formujemy kuleczki, które obtaczamy w wiórkach.




Komentarze

  1. Śwetne! Gratuluję wykonania :-) To idealnie trafia w mój gust.

    OdpowiedzUsuń
  2. Kasza jaglana jest jedną z najzdrowszych kasz...dobrze stosować ją w codziennej diecie. Sama często przygotowuję dania z jej dodatkiem. Zapraszam do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz