wtorek, 22 sierpnia 2017

morele z gorzką czekoladą w szynce długo dojrzewającej

Dzisiaj postanowiłam dodać przepis, który przysłowiowo dzieli ludzi. Nie każdemu będzie ta przystawka smakować. Jednak jej smak jest bardzo ciekawy i warty spróbowania. Dla mniej odważnych polecam proste morele z czekoladą.Szynki może być jej mniej niż na zdjęciu niżej. Niestety ja dałam jej odrobinkę za dużo.





















Ciężko określić proporcje wiec napisze tylko w jakich ilościach je mieszać.

morele, czekolada gorzka, szynka długo dojrzewająca w cienkich plasterkach,
dodatkowo wykałaczki, folia aluminiowa

Morele należy przekroić na pół i wyjąć pestki. W miejsce pestek wsypać startą czekoladę tak aby wypełniła cale wgłębienie. Plasterki szynki należy przekroić na pół wzdłuż i ewentualnie w poprzek jeśli są bardzo długie i zawinąć nimi morele. Piec owinięte w folie na grillu  około 4-5 minut.

Smacznego

1 komentarz: