piątek, 18 sierpnia 2017

PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI Z JAJKIEM I CEBULKĄ

Dziś przepis na pyszną pastę z wędzonej makreli na kanapki.Lubię ryby pod każda postacią,nawet te na kanapkach :).

 SKŁADNIKI
1 wędzona makrela
2 jajka ugotowane na twardo
mała cebulka
łyżka majonezu
łyżka ostrej musztardy
1 ogórek kiszony
sól i pieprz do smaku

WYKONANIE
Makrelę obieramy ze skóry i  usuwamy ości.Obraną makrelę rozgniatamy widelcem,jajka ugotowane na twardo,cebulkę i ogórka kiszonego  kroimy w kostkę,dokładnie mieszamy.Następnie dodajemy majonez,musztardę,doprawiamy do smaku i znowu dokładnie mieszamy.
Gotowe,możemy teraz smarować naszą pastą kanapeczki :)
SMACZNEGO!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz