czwartek, 17 sierpnia 2017

Surówka z czerwonej kapusty do obiadu

Dziś prosta i smaczna surówka z czerwonej kapusty do obiadu! Jest pyszna, i myślę, że każdy ją polubi, kto nie próbował :).

Składniki (dla 2-3 osób):
1/4 główki czerwonej kapusty
1/2 niewielkiej czerwonej cebuli
1 marchewka
1 kwaśne jabłko
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz
odrobina cukru
1-2 łyżki majonezu

Przygotowanie:
Kapustę myjemy, osuszamy i drobno szatkujemy i umieszczamy w misce. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Marchew i jabłko obieramy i tarkujemy na na tarce (marchew na grubych oczkach, jabłko na małych oczkach) i dokładamy do miski. Dodajemy sól, pieprz, cukier, sok z cytryny, majonez i mieszamy dokładnie. 
Przyprawy dajemy na smak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Blog prowadzony z pasją do gotowania. , Blogger