Dziś prosta i smaczna surówka z czerwonej kapusty do obiadu! Jest pyszna, i myślę, że każdy ją polubi, kto nie próbował :).
Składniki (dla 2-3 osób):
1/4 główki czerwonej kapusty
1/2 niewielkiej czerwonej cebuli
1 marchewka
1 kwaśne jabłko
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz
odrobina cukru
1-2 łyżki majonezu
Przygotowanie:
Kapustę myjemy, osuszamy i drobno szatkujemy i umieszczamy w misce. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Marchew i jabłko obieramy i tarkujemy na na tarce (marchew na grubych oczkach, jabłko na małych oczkach) i dokładamy do miski. Dodajemy sól, pieprz, cukier, sok z cytryny, majonez i mieszamy dokładnie.
Przyprawy dajemy na smak.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz