Pizza z kabanosami, koperkiem i mozzarellą

jak zrobic pizzę,pizza wloska,henryk kania,najlepsze kabanosy,jak zrobić ciasto na pizzę,pizza która zawsze wyjdzie,pizza idealna,


Idealna pizza nie musi być wcale pracochłonna.
Dobre ciasto,kilka dodatków i gotowe.
Do dzieła ! 

jak zrobic pizzę,pizza wloska,henryk kania,najlepsze kabanosy,jak zrobić ciasto na pizzę,pizza która zawsze wyjdzie,pizza idealna,

jak zrobic pizzę,pizza wloska,henryk kania,najlepsze kabanosy,jak zrobić ciasto na pizzę,pizza która zawsze wyjdzie,pizza idealna,

jak zrobic pizzę,pizza wloska,henryk kania,najlepsze kabanosy,jak zrobić ciasto na pizzę,pizza która zawsze wyjdzie,pizza idealna,

Pizza to popularna,tradycyjna włoska potrawa, nad którą przez lata „znęcały się” koncerny spożywcze „udoskonalając ją” coraz dziwniejszymi dodatkami.

Chociaż proste, klasyczne pizze są uznawane za najlepsze,eksperymentowanie z dodatkami daje wiele radości i nie należy się tego bać!

Składniki

-250 g mąki
-sól
-120 ml wody o temperaturze pokojowej
-1 łyżeczka suchych drożdży
  • oliwa z oliwek
  • sos pomidorowy
  • kabanos pieczony u mnie Henryk Kania
  • mozzarella, u mnie 2 kulki
  • świeży koperek
  • włoska gotowana szynka
  • kawałek ulubionego żółtego sera
jak zrobic pizzę,pizza wloska,henryk kania,najlepsze kabanosy,jak zrobić ciasto na pizzę,pizza która zawsze wyjdzie,pizza idealna,


Rozpuść drożdże w wodzie i wlej do mąki, dodaj sól, dodaj 2 łyżki oliwy i wyrób ciasto . Odstaw w CHŁODNE miejsce, najlepiej do lodówki na około 2 godziny.Jest to typ ciasta , który wyrasta w chłodzie.Następnie wyrośnięte ciasto podziel na 2 części.
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni, uformuj rękami pizzę. Podziub ciasto widelcem, posmaruj oliwą z oliwek,sosem pomidorowym i połóż na pizzy swoje ulubione dodatki. U mnie jak wyżej, na koniec kabanosy .Piecz na kamieniu lub specjalnej kratce do pizzy.
Po około 15 minutach pizza powinna być gotowa.
Posyp koperkiem. I gotowe!

Smacznego!

jak zrobic pizzę,pizza wloska,henryk kania,najlepsze kabanosy,jak zrobić ciasto na pizzę,pizza która zawsze wyjdzie,pizza idealna,

jak zrobic pizzę,pizza wloska,henryk kania,najlepsze kabanosy,jak zrobić ciasto na pizzę,pizza która zawsze wyjdzie,pizza idealna,

Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!