środa, 9 sierpnia 2017

Zupa kalafiorowa z makaronem penne



Jak to zwykle bywa, zupy smaczne i zdrowe są. Tym razem zachciało się kalafiorowej, która wybornie smakuje na ciepło, jak i na zimno. Delikatny smak zupy i połączenie pożywnego makaronu okazało się strzałem w dziesiątkę.










Składniki

1 marchew
1 pietruszka
1 kawałek selera
1 kalafior
150 g makaronu penne
150 ml mleka
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Jarzyny kroimy, zalewamy zimną wodą (1,5 l), lekko solimy i gotujemy 15 min na wolnym ogniu.
Kalafior dzielimy na różyczki, dodajemy do zupy, gotujemy 10 min.
Do całości dodajemy makaron, gotujemy do jego miękkości, co jakiś czas mieszając.
Następnie dolewamy mleko, lekko podgrzewamy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz