2017/08/03

Spaghetti w natce pietruszki z czosnkiem i suszoną papryczką chilli

Z pewnością nie jest to danie dla osób, które nie lubią ostrych smaków. Kilka papryczek chilli, kupionych w zimie odłożyłam w suche miejsce, na parapecie kuchennym i zostawiłam. Papryczki ładnie wysuszyły się, są więc idealne jako dodatek do różnorodnych dań. Pierwsze jakie mi przyszło na myśl i które przygotowałam wczoraj to makaron z czosnkiem w natce pietruszki.





Spaghetti w natce pietruszki z czosnkiem i suszoną papryczką chilli / 1 porcja

Składniki:
  • makaron spaghetti na 1 porcję
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 3 łyżki posiekanej natki z pietruszki
  • 1/4 łyżeczki posiekanej, suszonej papryczki chilli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek


Przygotowanie:
  • Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • Obrany czosnek siekamy, podobnie papryczkę chilli.
  • Ugotowany makaron mieszamy z oliwą z oliwek, suszoną papryczką chilli, posiekaną natką z pietruszki i czosnkiem.
  • Podajemy zaraz po przygotowaniu.
  • Tak naprawdę ilość suszonej papryczki chilli można dostosować do własnych preferencji.



Zachęcam do przygotowania także innych dań makaronowych, wystarczy kliknąć na zdjęcie :)



Polecam również dodatki do makaronu:



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz