wtorek, 1 sierpnia 2017

Gryczane placuszki z rabarbarem

Świeży, pachnący i soczysty rabarbar prosto z własnego ogródka! Coś pięknego! Placuszki są bardzo wartościowe, gdyż przygotowałam je z mąki gryczanej i wiejskich jaj! Idealne na letnie dnie.



Składniki:

  • 3 jaja
  • 1 łyżeczka erytrytolu
  • 3 łyżki mąki gryczanej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • cynamon
  • aromat
  • rabarbar + erytrytol 

Sposób przygotowania:
Rabarbar dokładnie obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Zasypujemy erytrytolem na ok 30 minut.

Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec wrzucamy odsączony rabarbar. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.

Smacznego!

1 komentarz: