Taką zupę podawać razem z bułką lub chlebkiem czosnkowym.

zupa krem

Cukinię umyć i pokroić w dużą kostkę( nie obierać ze skórki, tylko umyć), cebulę obrać i pokroić, czosnek obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cukinię razem z cebulką i czosnkiem. Smażyć tak długo aż lekko wszystko zbrązowieje. Dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchew, posiekany tymianek i chilli, wymieszać. Wlać wodę dodać kostkę rosołową, gałkę muszkatołową i zagotować. Zamiast wody  i kostki rosołowej można wlać bulion warzywny. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

zupa

Gotować 20 minut, następnie zmiksować na krem. Dodać miąższ z awokado i ponownie zmiksować. Już nie gotować.

Podawać z chlebkiem czosnkowy lub bułeczkami. Pyszna zupka, polecam.