Prosty, smaczny i pełen zdrowia czekoladowy krem jaglany z dodatkiem moreli oraz dekoracją z truskawek i płatków migdałów. Wyśmienita propozycja nawet dla tych, którzy twierdzą, że kaszy jaglanej nie zjedzą w żadnej formie. 

Składniki (2 duże porcje):

  • 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 
  • 1/2 szklanki mleka 
  • 3 morele + do dekoracji 
  • 2 łyżki kakao 
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (proszek)
  • 2 łyżki miodu 
  • truskawki i migdały w płatkach do dekoracji 
Kaszę jaglaną zmiksuj z mlekiem, kakao, kawą, miodem i morelami na gładką masę, najlepiej bez grudek. Przygotowany krem przełóż do miseczek i udekoruj truskawkami, morelami i migdałami. Możesz przed podaniem schłodzić lub zjeść od razu. 

Smacznego, Klaudia. 




Brak komentarzy