Najprostsze ciasto jakie znam, każdy wykona je bez problemu. 

ciasto jogurtowe

Wykonanie ciasta – jajka utrzeć z cukrem wanilinowym i cukrem na puszystą masę. Podczas mieszania wlewać olej i po łyżce jogurtu naturalnego. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sitko. Mąkę z proszkiem dodać do masy jogurtowej i dokładnie wymieszać. Wszystkie składniki muszą się połączyć tworząc gładkie ciasto.

ciasto z czarną porzeczką

Czarną porzeczkę oddzielić od łodyżek, umyć i dokładnie wysuszyć.

Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na górze rozsypać czarną porzeczkę.

Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 45 – 55 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia ciasta.

Ciasto polać lukrem i pokroić na kawałki

Lukier – cukier puder rozmieszać w odrobinie wody.