piątek, 21 lipca 2017

Sos serowy z liści kalarepki

Nigdy nie wyrzucam liści z kalarepki w odpowiedni
 sposób przyrządzone są bardzo smaczne
 dzisiaj proponuję pyszny sos. 
Można go dodać do mięsa ,ryżu i makaronu .



Składniki

• liście z 1 lub 2 kalarepek 
• 1 łyżka masła 
• 2/3 szklanki śmietany kremówki 
• 1 szklanka mleka 
• 2 trójkąty serka topionego śmietankowy 
• sól 
• pieprz 
• gałka muszkatołowa szczypta


Sposób przygotowania przepisu:

Sos serowy z liści kalarepki
  •  
  • • liście pokroić w paski zalać wodą zagotować i odcedzić wodę 
  • • Do liści wlać nową wodę gotować aż zmiękną osączyć na sicie 
    •Rozpuścić masło dodać liście kalarepki dodać śmietanę 
  • wymieszaną z mlekiem i serki topione, mieszać aż się zagotuje.
  • •dodać sól ,pieprz i gałkę muszkatołową zmiksować wszystko blenderem 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz