wtorek, 21 marca 2017

Makaron ze szpinakiem i mozarellą

Jeśli ktoś nie lubi szpinaku, to za jego polubieniem powinna przemówić do niego niska, wręcz żadna kaloryczność! Co jak dla mnie, wpisuje tę zieloną po obróbce papkę do pierwszej piątki produktów na diecie:)


Skladniki:
450g mrożonego szpinaku
1 cebula drobno posiekana
1 kulka mozarelli light (120g)
Sól, pieprz, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżeczka oliwy
1 łyżeczka masła
Makaron pełnoziarnisty


Zamrożony szpinak wkladamy do garnka i na małym ogniu "pozbywamy" się nadmiaru wody.
Na oliwie i maśle szklimy cebulę.
Dodajemy ją do szpinaku, doprawiamy w/w przyprawami, dorzucamy pokrojoną mozarelle i dusimy do jej całkowitwgo roztopienia. Na koniec do całości dodajemy jogurt.
Podajemy z makaronem:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz