SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY I WINOGRONA + FILMIK

19 lip 2017
data:post.title
Dzisiaj podam przepis na wspaniałą surówkę z czerwonej kapusty, z winogronem i sosem majonezowym. Idealna do obiadu i pieczonych mięs. 


SKŁADNIKI: 
  • 1/2 główki kapusty czerwonej
  • 250 g jasnego, bezpestkowego winogrona
  • 1 płaska łyżeczka soli 
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • 2 duże łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 duże łyżki majonezu 
  • natka pietruszki 
                                                              PRZYGOTOWANIE : 
  1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, szatkujemy, przekładamy do miski i solimy, dokładnie mieszamy. Czekamy chwilkę aż kapusta zmięknie. 
  2. Winogron myjemy i przecinamy na połówki. 
  3. Majonez mieszamy z jogurtem, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Wlewamy do surówki i dokładnie mieszamy.
  4. Wsypujemy winogron i odrobinę natki pietruszki i dokładnie mieszamy. 
  5. Surówkę podajemy schłodzoną. 
          Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 



 

Prześlij komentarz