lipca 19, 2017

Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem

Kolejny ze smaków wiosny i lata. Młoda kapusta z koperkiem i kiełbasą:). Danie wbrew pozorom szybkie i bardzo łatwe. 



1 duża główka kapusty
400g dobrej jakości kiełbasy
2 młode marchewki
2 młode cebule
2-3 łyżki masła
vegeta, pieprz
1 pęczek koperku

1. Kapustę szatkujemy niezbyt drobno. Kiełbasę kroimy w kostkę. 
2. W garnku (niekoniecznie z grubym dnem) rozpuszczamy masło. Przekładamy kapustę, startą na tarce marchewką, pokrojoną w kostkę cebulę, od razu zalewamy szklanką wody. Posypujemy vegetą. Dodajemy kiełbasę i posiekany koperek. Dusimy przez około 30-45 minut aż kapusta będzie miękka. 
3. Na koniec doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem. 






1 komentarz:

  1. Wyśmienite;) bardzo polecam. Robiłam wczoraj, dziś spróbuje zrobić gołąbki, bo mi została jedna główka. W Twoich przepisach najbardziej lubię proporcje.
    Widać że znasz się na rzeczy.
    Brawo za ten przepis !

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP