PŁATKI OWSIANE O PORANKU

SKŁADNIKI (na 1 porcję):

  • około 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżka miodu
  • kilka malin
  • brzoskwinia (np. ciasteczkowa) pokrojona na kawałki
  • gruszka, kilka plasterków
  • około 1/2 szklanki gorącej wody

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozpuszczamy miód w gorącej wodzie. Następnie zalewamy tym płatki owsiane do ich wysokości, tak aby pochłonęły całą wodę i lekko spulchniały. Na wierzchu układamy owoce, np. brzoskwinię, maliny i gruszkę. 

Śniadanie gotowe w trzy sekundy! A najlepiej smakuje na plaży! ;)

Smacznego!
***

3 komentarze:

  1. Cóż za zdjęcie <3 Owsianka idealna!
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Super, ale trzeba pamiętać, by takie płatki namoczyć, najlepiej na noc, bo surowej skrobi nie trawimy no i jeszcze fityna, która odwapnia kości... i wtedy to moczenie, to jest jakby kiełkowanie, enzymy się aktywują (alfa amylaza), wszystko się staje lekkostrawne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takiego typu śniadania :) świetne zdjęcie!

    OdpowiedzUsuń