Hawajska kiełbasa na grilla, czyli tradycja z ananasem

Grillowanie to Polska tradycja. Grilluje prawie każdy, i – mimo wielu alternatyw – na rusztach królują kiełbaski. Dziś bardzo prosty przepis na urozmaicenie tego prostego dania!

  • Kiełbasa
  • Przyprawa do grilla
  • Świeży ananas

 

Do przygotowania najlepiej użyć świeżego ananasa. Obieramy go, a następnie kroimy w paski. Do podobnej wielkości docinamy kiełbasę, którą doprawimy mieszanką przypraw do grilla. Kiełbasę można delikatnie naciąć. Nabijamy na patyczki do szaszłyków i gotowe! Słodki ananas doskonale się grilluje i komponuje się z tradycyjnym i dobrze znanym smakiem kiełbasy. Spróbujcie sami! Smacznego.

 

ZOBACZ RÓWNIEŻ:

Sosy i dipy na grilla!

Sprawdzone przepisy na grilla!

Aromatyczny szisz kebab – szybkie danie na grilla!

Sprytna kuchnia: patyczki do szaszłyków

 

hawajska

Dodaj komentarz

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑