Chrupiące grzanki z pieczarkami

Tęsknicie za grzankami z serem? Mam dla was super alternatywę! Zapiekanki z pieczarkami. Są bardzo sycące i pyszne.

  • około 8 małych pieczarek
  • pół cebuli
  • jajko
  • pieprz
  • sól do smaku

Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno szatkujemy. Na patelni roztapiamy łyżkę masła klarowanego i podsmażamy cebulę. Gdy zrobi się szklista dodajemy pieczarki i dusimy pod przykryciem kilka minut. Patelnię zdejmujemy z gazu i czekamy około 5 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Grzanki z pieczarkamiGdy patelnia lekko ostygnie pieczarki solimy i doprawiamy pieprzem, a następnie wbijamy jedno jajko. Całość dokładnie mieszamy. Taką przygotowane warzywa nakładamy na chleb i wkładam do piekarnika na 10 minut. Gotowe!

Dodaj komentarz